Цената на златото в сряда сутринта умерено се понижава поради ръста

...
Цената на златото в сряда сутринта умерено се понижава поради ръста
Коментари Харесай

Златото поевтинява, расте доходността на американските облигации

Цената на златото в сряда сутринта умерено се понижава поради растежа на доходността на различния инструмент за " сигурни " вложения US Treasuries - държавните облигации на Съединени американски щати, коментират на анализаторите.

Според данните от днешната търговията,към 9:30 часа българско време, цената на декемврийските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се намалява със 5,10 $, или с 0,30%, до 1707,8 $ за тройунция.

На спот пазара жълтите кюлчета се търгуват по 1696,96 $ за една тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

В същото време цената на декемврийските фючърси на среброто се намалиха с 0,42% до 17,832 $ за унция.

Анализаторите означават въздействието върху цената на златото на растежа на доходността на американските държавни облигации. При 10-годишните държавни облигации на Съединени американски щати тя се увеличи за шест следващи седмици и в този момент възлиза на 3,338%.

Държавните облигации на Съединени американски щати са различна инвестиция на златото, тъй че котировките им като предписание имат многопосочна динамичност.

" Златото се върна в рисковата зона, защото доходността на облигациите скочи. Изглежда, че централните банки в този момент ще бъдат нападателни с повишение на лихвените проценти. Ситуацията може бързо да се утежни, в случай че цената на златото падне под равнището от $1690, защото няма доста поддръжка за равнището от $1650 ", сподели Едуард Моя, старши пазарен анализатор в Oanda, представен от Bloomberg.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР